Voor meer innerlijke rust en vitaliteit

Kundalini Yoga in Nuenen en Eindhoven

Yoga is een relatie; een relatie met jezelf en de wereld om je heen. Yoga helpt je om jezelf te zijn. Om te leven vanuit wie je werkelijk bent, in balans met jezelf, met de wereld. Binnen yoga is alles een win-win situatie. Wat goed is voor jou is goed voor de wereld.

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd, het werkt direct op je bewustzijn, het veranderen van je perspectief en helpt met het doorbreken van blokkades die je persoonlijke ontwikkeling in de weg staan.

Wil je

 • Meer innerlijke rust
 • Meer fysieke vitaliteit
 • Meer in je kracht staan
 • Minder fysieke klachten
 • Je goed verbonden voelen met je geest en lichaam

Kundalini Yoga kan je helpen deze doelen te bereiken.

Voor wie is Kundalini Yoga geschikt?

 • Kundalini yoga is voor bijna iedereen geschikt
 • Je hebt er geen yoga ervaring voor nodig
 • Je hoeft er niet lichamelijk super flexibel voor te zijn

Natuurlijk zullen er oefeningen zijn die je misschien moeilijk vind, of uitdagend. Als ervaren yogaleraar en fysiotherapeut kan ik je altijd goed advies geven of een vervangende oefening. Heb je vragen of deze vorm  van yoga voor je geschikt is, dan kan je altijd contact opnemen.

"Kundalini Yoga: The owners manual for the human body"

Yogi Bhajan

Hoe werkt Kundalini Yoga

Kundalini Yoga noemen we wel de ‘gebruiksaanwijzing van het menselijk lichaam’. Het is een methode om onze geest en ons lichaam in optimale staat te brengen en te houden. Het houdt je geest helder, hierdoor kan je bewuster keuzes maken in het leven, het lost spanningen op, vermindert stress en geeft je de kracht en het vermogen om naar je hart te leven!

Pranayama

De ademhaling is een fundamenteel onderdeel van yoga. Door ademhalingsoefeningen voel je meer innerlijke rust, verbeter je je gezondheid en weerstand, versterk je je concentratievermogen en voel je je meer verbonden met jezelf. Ademhalingsoefeningen zijn een effectieve manier om je zenuwstelsel en je hormoonstelsel positief te beïnvloeden.

Asana

Asana betekent houding. Door verschillende oefeningen verbeteren we flexibiliteit van onze gewrichten, maken we onze spieren soepel en sterk, verbeteren we de doorbloeding en beïnvloeden we onze mentale staat. Een soepele wervelkolom houdt ons jong en een sterk lichaam zorgt voor een sterke geest. Waardoor je de uitdagingen van deze tijd beter aan kan.

Meditatie

Tijdens meditatie leren we onze geest te focussen, zodat de geest helder en opgeruimd is. Het helpt met het doorbreken van negatieve patronen en het loslaten van datgene dat ons niet (meer) dient. We worden meer neutraal en intuïtief, zodat je meer verbinding voelt met jezelf en keuzes kan maken die bij je passen.

Mantra

Door mantra’s te zingen verandert onze mentale staat. Een mantra heeft een bepaalde vibratie, onze geest en lichaam reageert op deze vibratie waardoor er een verandering plaats vindt. Mantra zingen is heel erg ontspannend, verbetert ons immuunsysteem, en helpt je om te verbinden met je emoties waardoor je oude energie kan loslaten en de energie beter kan doorstromen in je lichaam.

De kracht van een groep

Als je Kundalini Yoga in een groep doet dan vergroot je het effect van de oefeningen en meditaties.
Daarbij verminder je angsten en negatieve gedachten, vergroot je je zelfvertrouwen en versterk je je concentratievermogen.

Wil je zelf ervaren wat Kundalini Yoga voor je kan betekenen? Meld je dan aan voor een proefles!

Kosten & Locatie

Kosten: 10 lessenpakket €140 (10 lessen in maximaal 11 lesweken in te zetten).

Een losse les kost 16 euro.

Heb je interesse in een proefles?
Dan bieden we 2 lessen aan voor 20 euro (betaling vooraf).

Wil je ervaren wat kundalini yoga voor jouw kan betekenen?

Meld je dan gelijk aan!
 • Maandag 09:00 - 10:30 In Nuenen
 • Lessen wekelijks behalve op feestdagen.

Ik geef ook les in Eindhoven, elke donderdagavond om 19:00 uur.

Deze les geef ik bij www.deyogastudio.nl
Aanmelden voor deze yogales gaat via hun!

Wat anderen zeggen over Kundalini Yoga

miep nieuwe website

Miep Verstappen

Helmond

"Doordat ik bij Jasper in behandeling was in de fysiotherapie, kwam ik per toeval bij de kundalini yoga les terecht. Ik had nog nooit yoga gedaan.
Ik zat toen lichamelijk, maar vooral geestelijk helemaal vast zat. Het gaat nu een stuk beter met mij. Nu al 2,5 jaar is dit het beste wat mij overkomen is. Ondertussen beoefen ik bijna dagelijks yoga, het is een soort (goede) verslaving geworden!

Ik ervaar dat Jasper met veel liefde en passie de yoga overbrengt. Voor mij is het een verruiming van mijn leven geworden. Ik hoop dat ik dit nog lang mag meemaken!"

marcusreviewfoto

Marcus Louwerse

Technical architect Philips, Nuenen

"Omdat ik zelf yoga leraar ben is het voor mij niet altijd even makkelijk om bij een ander les te volgen. Hoewel de yoga reeksen voorgeschreven zijn in Kundalini yoga wil dat niet zeggen dat de leraar geen invloed heeft op de ervaring ervan.

Daarbij is voor mij de ‘flow’ van groot belang en dat zit hem in de juiste timing van inspanning en ontspanning of pauze. Jasper heeft hier een goed gevoel voor. Hij schroomt niet om je uit te dagen door een pittige les te geven die toch voor alle niveaus toegankelijk is."

https://yoga-elements.nl/wp-content/uploads/2020/01/cropped-36425816_1616765435089466_2835261113573048320_n-1.png

Monika

Nuenen

Een paar jaar geleden kwam ik tijdens een retraite de term kundalini-energie tegen en maakte ik voor het eerst kennis met kundalini-yoga. Ik merkte meteen het effect op mijn lichaam en mijn emoties en wist dat dit de juiste weg was naar meer vitaliteit.
Toen begon ik met Kundalini Yoga lessen bij Jasper.
Geen twee lessen zijn hetzelfde en alle lessen worden door Jasper met grote zorgvuldigheid en toewijding voorbereid en gegeven.
Mijn lichaam is flexibeler geworden en heeft steeds meer contact met mijn geest. Het stroomt. Ik voel me gelukkig en gezond. Ik kan met volle overtuiging zeggen: ik zit goed in mijn vel, ik hou van mezelf, ik hou van mijn leven en ik hou van maandagochtenden!

Meld je aan voor een proefles

Leslocaties

Interesse in kundalini yogales?

Je krijgt 2 proeflessen voor 20 euro!

Zo kan je echt ervaren wat kundalini yoga voor je kan betekenen.

Nuenen

Locatie: De Verbindende factor
Wettenseind 4 Nuenen
Tijd:
Maandagochtend 09:00 - 10:30

Is er les tijdens vakanties?

Yogalessen zijn wekelijks, ook in vakanties, behalve tijdens de zomervakantie.
Een lessenpakket loopt dus altijd door, behalve in de zomervakantie.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Over Jasper Jansen

Mijn passie is om mensen te ondersteunen naar een leven in verbinding met zichzelf, vol plezier en met een open hart.

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het coachen en behandelen van mensen op fysiek en mentaal vlak. Leren om te luisteren naar jezelf en daar naar te leven is vaak een hele uitdaging. Door te leren voelen wat er nodig is, en daar actie op te ondernemen kunnen we stap voor stap een mooier leven voor onszelf creëren.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van mijn nieuwste coaching workshops en webinars
 • Blijf op de hoogte over mijn yogalessen, workshops en retraites
 • Ontvang aanbiedingen en profiteer van korting op workshops/retraites/coaching