Over mijzelf

_DSC0178Een spiritueel mens noem ik een zoeker. Een persoon op zoek naar zichzelf, zijn eigen ziel, zijn eigen zijn.

Iemand op zoek naar zijn of haar eigen kracht,  op zoek naar een authentiek leven, voorbij je eigen blokkades, voorbij de overtuigingen die je weerhouden te zijn wie je bent. Je te uiten zonder angsten of projecties
Doordat ik dit pad al jaren bewust doorloop. Heb ik veel kunnen leren over mijzelf, over de menselijke geest. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd die mij de vaardigheden hebben geleerd om te coachen. Als fysiotherapeut ben ik al 15 jaar dag in dag uit mensen aan het coachen om van hun fysieke klachten af te komen. Door mij te verdiepen middels de master manuele therapie heb ik veel geleerd over de biomechanica van het lichaam. Het exacte bewegen van het lichaam, hoe de zenuwen, gewrichten en spieren samenwerken bij elke beweging.

Door te werken met duizenden mensen met gewrichtsklachten, kwam steeds meer naar voren dat het pure biomechanische bewegen slechts een onderdeel is van het verhaal.

Fysieke en mentale klachten ontstaan als er een disbalans is tussen je innerlijke en uiterlijke wereld. Denk aan de vele factoren in ons leven waar je stress over kunt ervaren; je werk, je relatie met je partner, maar ook de hoge verwachtingen die je van jezelf hebt waardoor je je tekort vind schieten.

Ons innerlijke leven bepaalt zo mede hoe we ons voelen. Fysiek en geestelijk. De mate van verbinding met onszelf, met onze ziel, is cruciaal voor je fysieke en mentale gezondheid.

Daarom begon ik gedurende de jaren steeds meer een coachende rol op me te nemen tijdens mijn  behandelingen, als aanvulling op de fysiotherapeutische behandeling.

Ondertussen had ik ook de kundalini yoga teacher training gevolgd en was ik begonnen met het geven van yogalessen. Kundalini yoga bleef vanaf het begin dat ik er mee bezig was perfect bij mij te passen. Ik voelde mij gelijk als een vis in het water. De fysieke oefeningen, de meditaties, de mantras, de wijsheid. Het is een methode die mensen de vaardigheden leert om een authentiek leven te creëren, een leven vanuit je ziel, vanuit je hart.

Toen kundalini yoga coaching voorbij kwam wist ik dat dit precies was wat bij mij hoorde. Al de ervaring van de afgelopen 20 jaar lijkt er toe te hebben geleid dat ik hier op werd voorbereid. Mijn ervaring vanuit de westerse geneeskunde, mijn ervaring met de oosterse wijsheden geven mij de mogelijkheden om de kracht van beide te zien, en toe te passen binnen mijn werk, en natuurlijk mijn eigen leven.
Dit is dan ook mijn kracht als coach en therapeut. Ik combineer de kracht van het oosten en het westen en pas deze praktisch toe binnen ons moderne leven.

Jasper Jansen

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: