Retraite in 1 dag: 30 september 2023 en 21 januari 2024

"Het zenuwstelsel en het hormoonstel is de basis van je gezondheid"

Het hormoonstelsel en zenuwstelsel is als de 'manager' van ons lichaam, ze proberen er constant voor te zorgen dat alles in balans is in ons lichaam, en onze geest.

De uitdagingen van het leven brengen ons namelijk constant uit evenwicht, en we hebben een methode nodig om hier adequaat op te reageren.

Stress van werk, relaties, gezondheid, financiën.. brengen ons uit balans, waardoor we vaak verbinding verliezen met wie we echt zijn.

Met als gevolg nog meer stress, en vaak ook gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, zenuwachtigheid, slecht slapen. En als dit lang genoeg doorgaat kan dit leiden tot depressie en burnout.

Wat gaan we leren?

We leren ons hormoonstelsel en zenuwstelsel te reguleren middels krachtige yoga technieken. 

Leer 3 krachtige ademhalingstechnieken die gelijk ontspanning geven. 

Leer 3 kundalini yogasets die je zenuwstelsel sterker maken.

Leer 3 meditaties om je intuïtie te versterken en verbinding te maken met je ziel

Leer 5 technieken die je direct thuis kan toepassen voor het loslaten van stress.

Voor wie is deze workshop?

Voor iedereen die behoefte heeft aan een dag ontspanning en verbinding. Zeker als de je merkt dat door de drukte van het dagelijks leven je reserves zijn verminderd.

Misschien heb je stressklachten, fysieke klachten of mentale klachten van lang onder druk te hebben gestaan. Maar ook om te voorkomen dat je zenuwstelsel en hormoonstelsel overbelast raken is deze dag zeer waardevol.

Je hebt geen ervaring in kundalini yoga nodig om mee te kunnen doen. Ook als je lichte fysieke klachten hebt kunnen oefeningen worden aangepast aan jouw beperkingen.

De kracht van kundalini yoga

Kundalini yoga is de gebruiksaanwijzing voor het menselijk lichaam.

We gaan ervaren hoeveel effect en kracht kundalini yoga heeft op je lichaam en geest.

De gereedschappen van kundalini yoga vermindert stress, vergroot je innerlijke ontspanning en verbinding en draagt bij aan een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem.

Je leert veel technieken die je thuis direct kan toepassen om je zenuwstelsel en hormoonstelsel in balans te brengen.

Wat gaan we doen?

De. verschillende aspecten van kundalini yoga

Kundalini Yoga noemen we wel de ‘gebruiksaanwijzing van het menselijk lichaam’. Het is een methode om onze geest en ons lichaam in optimale staat te brengen en te houden. Het houdt je geest helder, hierdoor kan je bewuster keuzes maken in het leven, het lost spanningen op, vermindert stress en geeft je de kracht en het vermogen om naar je hart te leven!

Door mantra’s te zingen verandert onze mentale staat. Een mantra heeft een bepaalde vibratie, onze geest en lichaam reageert op deze vibratie waardoor er een verandering plaats vindt. Mantra zingen is heel erg ontspannend, verbetert ons immuunsysteem, en helpt je om te verbinden met je emoties waardoor je oude energie kan loslaten en de energie beter kan doorstromen in je lichaam.

kundalini-yoga-ademhaling-workshop

Tijdens meditatie leren we onze geest te focussen, zodat de geest helder en opgeruimd is. Het helpt met het doorbreken van negatieve patronen en het loslaten van datgene dat ons niet (meer) dient. We worden meer neutraal en intuïtief, zodat je meer verbinding voelt met jezelf en keuzes kan maken die bij je passen.

De ademhaling is een fundamenteel onderdeel van yoga. Door ademhalingsoefeningen voel je meer innerlijke rust, verbeter je je gezondheid en weerstand, versterk je je concentratievermogen en voel je je meer verbonden met jezelf. Ademhalingsoefeningen zijn een effectieve manier om je zenuwstelsel en je hormoonstelsel positief te beïnvloeden.

Verbinding

Deze dag beleef je samen.
Een essentieel onderdeel van wat ons mens maakt, is dat we het leven met elkaar delen.
Verbinding is wat we nodig hebben voor een goede fysieke en mentale gezondheid.

Tijdens deze dag delen onze ervaringen, en doen we verschillende oefeningen samen.
Dit geeft meer inzichten en versterkt het effect van de oefeningen, zal je je nog meer verbonden voelen met jezelf en de wereld om je heen.
In een wereld waar steeds meer mensen alleen zijn, moeten we tijd maken voor elkaar.

Yoga position during a session in the autumn nature

Praktische informatie

  • Datum: 30 September 2023: VOL. 
  • Datum: 21 januari 2024: Plekken beschikbaar.
  • Tijd: 09:00 - 16:30
  • Kosten: 125 euro. Meld je aan en neem iemand gratis mee (als deze nog niet eerder een workshop bij mij heeft gevolgd).
  • Inclusief: thee, koekjes, soep met brood voor lunch
  • Deelnemers: 10-18
  • Locatie: Details: Welcome Home Bewustzijnscentrum, Baexem.
  • Aanmelden: Via de link hiernaast of mail naar info@yoga-elements.nl 
  • Begeleiding: Jasper en Marcus. 

Inschrijven voor de workshop

Over Jasper Jansen

Mijn passie is om mensen te ondersteunen naar een leven in verbinding met zichzelf, vol plezier en met een open hart.

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het coachen en behandelen van mensen op fysiek en mentaal vlak. Leren om te luisteren naar jezelf en daar naar te leven is vaak een hele uitdaging. Door te leren voelen wat er nodig is, en daar actie op te ondernemen kunnen we stap voor stap een mooier leven voor onszelf creëren.