Retraite

Sat Naam yogi’s en vrienden, 

Het is weer zover! Over 6 maanden mogen we weer op retraite! 
Ik wil jullie hierbij uitnodigen om deze mooie ervaring te delen. 
De retraite heeft weer een prachtig thema weer dit jaar:
Renew to be You; Shine and expand your Joy! 

Deze retraite staat helemaal in het teken van genieten; Genieten van de schoonheid van het leven.
In de drukte van alledag is het makkelijk om te vergeten wat een wonder het is dat we deze aarde mogen bewandelen. Wat een wonder het is om deze menselijke ervaring te mogen meemaken. 

Tijdens de retraite willen we jullie uitnodigen om weer nieuwsgierig te worden. Nieuwsgierig naar het leven!
Wat een genot om weer verwondering te voelen als een kind, wat heerlijk om zonder angst nieuwe ervaringen op te doen, om vanuit een open hart te verbinden met mensen om je heen, te genieten van de schoonheid van de natuur, van een heerlijke geur, zon op je gezicht…

We komen los van het dagelijkse leven, om ons weer tot leven te voelen komen! Nieuwsgierig, sprankelend en met een glimlach op je lippen.

Wil je meer weten hoe we dit gaan doen? Lees dan hieronder verder!  
Resoneert ons programma met je hart? Voel je dat je het nodig hebt? Meld je dan snel aan, er is beperkt plek beschikbaar 

Een prachtig huis in de Eifel.

We vertrekken naar het prachtige familiehuis in de Eifel van Maurice. Hier hebben we een heerlijke plek voor onszelf met een prachtige grote tuin. Achter de tuin loopt een heerlijk beekje (misschien voor een fijne plons in de middag), en lopen we door dan lopen we zo de prachtige natuur van de Eifel in!
In dit familiehuis deelt iedereen een mooie ruime 2 persoonskamer, een fijne grote woonkamer om in te ontspanning, en een gezellige woonkeuken om te eten. Tijdens de vrije uurtjes kan je ontspannen in de sauna, een boekje lezen in de tuin, een wandeling maken of misschien wat tijd samen doorbrengen. 

Ochtendyoga en mantra

Elke dag beginnen we met de Aquarian Sadhana (ochtendyoga).
Dit bestaat uit een ochtendgebed (Japji), een uur Kundalini Yoga en een uur mantra zingen.
De Kundalini Yoga helpt je om oude energie los te laten, te verbinden met jezelf, met je ziel, en met het versterken van positiviteit en kracht. 
Is kundalini Yoga nieuw voor je? Geen probleem iedereen kan meedoen. 
Bij het mantra zingen worden we begeleidt door Marcus Louwerse op zijn gitaar! Marcus is een geweldige gitarist en mantra zanger die je heerlijk meeneemt met het chanten. Hierdoor verbinden we kracht met onze hart energie, en daardoor met onze ziel. Een waarlijk helende ervaring. 

Verbinden met onze natuur.

Dat wandelen gezond is voor je lichaam weten we allemaal. En je weet ook dat wandelen een positieve werking heeft op je gedachten en geest.

Vaak ben je zo druk bezig met van alles dat jezelf niet de rust ervaart om even helemaal stil te zijn. Wandelen in de stilte in de natuur geeft rust en ruimte in je hoofd. Onderdeel is een loopmeditatie waarbij je bewust langzaam loopt. De aandacht gaat naar jezelf, je lijf, je ademhaling, je beweging of op je omgeving met geluiden en geur. Gebruik al je zintuigen en laat de natuur op je inwerken. De wandeling in stilte is voeding voor je geest, maar ook voor je lichaam. Veel mensen ervaren van rust, spanning die wegvallen en voelen hernieuwde energie.

expressie in kleur.

Het uiten van je creativiteit is heerlijk ontspannend, geeft verbinding met jezelf, en versterkt ons vermogen om de positiviteit van het leven te zien! Iedereen heeft creativiteit in zich en het is heel belangrijk dit te uiten. 
Tijdens deze workshop van Maurice mag je jezelf op een groot doek kleurrijk laten zien!

In alle rust in een prettige ruimte ga je aan de slag met verf en penselen op een groot vlak om daarop jezelf te laten zien. Het doet een beroep op durf en lef om met kleuren te werken en het hele vlak te gebruiken.

Tijdens het schilderen kun je gevoelens tegenkomen die je ook in je dagelijkse leven ervaart, soms ook grenzen en mag dat er van jou zijn ?

Ga je mee de uitdaging aan?

Dans! En hopen je hart!

In deze creatieve dansworkshop neem ik je mee om langzaam weer te ontdekken hoe je jezelf vrij kan bewegen.
Vrij van oordelen over jezelf, vrij van angst voor het veroordelen door anderen. 
Door wat we mee maken in het leven verliezen we vaak de vrijheid om jezelf ongehinderd te bewegen, we verkrampen, misschien maken we ons kleiner of drukken we ons hart dicht…
Dit heeft veel invloed op hoe we ons voelen en op hoe we overkomen op anderen!
Als we langzaam onze bewegingsvrijheid terugvinden, voelen we ons hart openen, ons ogen gaan van naar binnen kijken, naar naar buiten kijken! Naar de wereld om ons heen! Dan zien we de schoonheid, de mogelijkheden, en het plezier dat het leven ons kan geven.
Spring, draai, dans en vlieg! Vrijheid. Heerlijk. 

Klankschaalmeditatie
Een heerlijke moment voor jezelf om tot diepe helende ontspanning te komen. Laat je meevoeren met de klanken van de schalen.
De trillingen van klankschalen op je lichaam hebben een zuiverende werking.

Wat doen klanken en de trillingen van de klankschalen met je? Liggend op je matras hoor je niet alleen de klanken maar voel je deze ook om je heen. Het is de uitnodiging om de klanken met zoveel mogelijk zintuigen waar te nemen.  De klanken van de klankschalen brengen rust, ontspanning en een leeg hoofd. Klank heeft een groot effect op ons lichaam en geest. We luisteren de geluiden niet alleen met onze oren maar voelen ze in ons hele lichaam. Of je er nu bewust van bent of niet, je lichaam reageert op klank en trilling. Het helpt om een lichaam wat uit evenwicht is, weer terug in balans te brengen. Klanken helpen je zo om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen en kan het zelf herstellend vermogen van je lichaam zijn werk doen.
 

Massage

In de middag is er tijd en mogelijkheid om een massage van Maurice te ontvangen.
Maurice geeft inmiddels 7 jaar massages en heeft brede ervaring in veel verschillende massages. Op het moment wordt er aan de hand van een kort intakegesprek afgestemd welke massage geschikt is. De massage laten ontstaan en daarbij de uitnodiging om naar het fluisteren van je lichaam te luisteren. Wat willen de verschillende sensaties je vertellen en hoe ga je ermee om. Kortom een ontdekkingsreis.
Als je hier interesse in hebt, meld het dan aan bij het boeken van de retraite! (aanmelden kan niet meer tijdens de retraite ivm de planning). Een massage van 1 uur kost 50 euro. 

Alles wordt omlijst met heerlijk vegetarisch eten. We zijn er trots op dat we altijd zulke goede koks hebben gehad met onze retraites! En dit jaar is dat weer het geval, het eten is heerlijke vegetarisch, gezond en elke keer een klein feestje!
Tijdens de retraite ben je vrij om tijd en ruimte voor jezelf te nemen. Ben je wat moe? Dan kan je rustig een keer een workshop overslaan als je dit nodig hebt om tot jezelf te komen. Al willen de meeste mensen meestal niks missen van de geweldige fijne workshops doe je kan doen!

Aanmelden:
Er is dit jaar plaats voor maximaal 12 deelnemers. Dus meld je snel aan!
Wanneer?
Donderdag 18 juni vanaf 17:00 tot maandag 22 juni 10:00 uur.

Je aanmelding is volledig na ontvangst van de betaling.
Prijs: 549 euro (inclusier 21% btw). Op basis van gedeelde 2 persoonskamer.

Heb je nog vragen? Dan hoor ik het graag. 

Aanmelden via email: info.yogaelements@gmail.com /  of telefoon: 0628761413

We hebben er ontzettend veel zin in! Meld je snel aan als je er bij wilt zijn!
Warme groet, Jasper Jansen

http://www.yoga-elements.nl
Kundalini Yoga & coaching

%d bloggers like this: