Retraite 2021: Meer informatie volgt later dit jaar.

Shine and expand your joy!

Sat Naam yogi’s en vrienden,

De retraite: 'Renew to be You; Shine and expand your Joy!' is weer geweest. En het was geweldig!
De datum voor volgend jaar is nog niet vastgesteld. Meer informatie volgt zo snel ik meer weet!

Hieronder de informatie over de retraite van 2020. In 2021 zullen we weer een ander programma hebben, maar dit geeft alvast een idee over wat je zoal kan verwachten.

Retraite 3-7 september 2020: Dit was ons programma:

Deze retraite staat helemaal in het teken van genieten; Genieten van de schoonheid van het leven. In de drukte van alledag is het makkelijk om te vergeten wat een wonder het is dat we deze aarde mogen bewandelen. Wat een wonder het is om deze menselijke ervaring te mogen meemaken.

Tijdens de retraite willen we jullie uitnodigen om weer nieuwsgierig te worden. Nieuwsgierig naar het leven! Wat een genot om weer verwondering te voelen als een kind, wat heerlijk om zonder angst nieuwe ervaringen op te doen, om vanuit een open hart te verbinden met mensen om je heen, te genieten van de schoonheid van de natuur, van een heerlijke geur, zon op je gezicht…
We komen los van het dagelijkse leven, om ons weer tot leven te voelen komen! Nieuwsgierig, sprankelend en met een glimlach op je lippen.

Wil je meer weten hoe we dit gaan doen? Lees dan hieronder verder!
Resoneert ons programma met je hart? Voel je dat je het nodig hebt? Meld je dan snel aan, er is beperkt plek beschikbaar.

Het retraite programma

Een prachtig huis in de Eifel

We vertrekken naar een prachtig familiehuis in de Eifel. Hier hebben we een heerlijke plek voor onszelf met een prachtige grote tuin. Achter de tuin loopt een heerlijk beekje (misschien voor een fijne plons in de middag), en lopen we door dan lopen we zo de prachtige natuur van de Eifel in!

In dit familiehuis deelt iedereen een mooie ruime gedeelde 2 persoonskamer, een fijne grote woonkamer om in te ontspannen, en een gezellige woonkeuken om te eten. Tijdens de vrije uurtjes kan je ontspannen in de sauna, een boekje lezen in de tuin, een wandeling maken of misschien wat tijd samen doorbrengen.

retraite-huis2

Ochtendyoga en mantra

ochtendyoga3

Elke dag beginnen we met de Aquarian Sadhana (ochtendyoga).
Dit bestaat uit een ochtendgebed (Japji), een uur Kundalini Yoga en een uur mantra zingen. De Kundalini Yoga helpt je om oude energie los te laten, te verbinden met jezelf, met je ziel, en met het versterken van je positiviteit en kracht.

Is kundalini Yoga nieuw voor je? Geen probleem, iedereen kan meedoen. Bij het mantra zingen worden we begeleid door Marcus Louwerse op zijn gitaar. Marcus is een geweldige gitarist en mantra zanger die je heerlijk meeneemt met het chanten. Hierdoor verbinden we met ons hart, en daardoor met onze ziel. Een waarlijk helende ervaring.

Verbinden met onze natuur

Dat wandelen gezond is voor je lichaam weten we allemaal. En je weet ook dat wandelen een positieve werking heeft op je gedachten en geest.

Vaak ben je zo druk bezig met van alles dat jezelf niet de rust ervaart om even helemaal stil te zijn. Wandelen in de stilte in de natuur geeft rust en ruimte in je hoofd.

Onderdeel is een loopmeditatie waarbij je bewust langzaam loopt. De aandacht gaat naar jezelf, je lijf, je ademhaling, je beweging of op je omgeving met geluiden en geur. Gebruik al je zintuigen en laat de natuur op je inwerken. De wandeling in stilte is voeding voor je geest, maar ook voor je lichaam. Je ervaart rust, spanning valt weg en je voelt nieuwe energie.

35881807_1601901706575839_2671027925020573696_o-2

Expressie in kleur

expressie-in-kleur

Het uiten van je creativiteit is heerlijk ontspannend, geeft verbinding met jezelf, en versterkt ons vermogen om de positiviteit van het leven te zien! Iedereen heeft creativiteit in zich en het is heel belangrijk dit te uiten. Tijdens deze workshop van Maurice mag je jezelf op een groot doek kleurrijk laten zien!

In alle rust in een prettige ruimte ga je aan de slag met verf en penselen op een groot vlak om daarop jezelf te laten zien. Het doet een beroep op durf en lef om met kleuren te werken en het hele vlak te gebruiken.

Ga je mee de uitdaging aan?

Dans! En open je hart!

In deze creatieve dansworkshop neem ik je mee om langzaam weer te ontdekken hoe je jezelf vrij kan bewegen.
Vrij van oordelen over jezelf, vrij van angst voor het veroordelen door anderen. 
Door wat we mee maken in het leven verliezen we vaak de vrijheid om jezelf ongehinderd te bewegen, we verkrampen, misschien maken we ons kleiner of drukken we ons hart dicht…
Dit heeft veel invloed op hoe we ons voelen en op hoe we overkomen op anderen!


Als we langzaam onze bewegingsvrijheid terugvinden, voelen we ons hart openen, ons ogen gaan van naar binnen kijken, naar naar buiten kijken! Naar de wereld om ons heen! Dan zien we de schoonheid, de mogelijkheden, en het plezier dat het leven ons kan geven.


Spring, draai, dans en vlieg! Vrijheid. Heerlijk. 

dansen

Klankschaalmeditatie

klankschaalmeditatie

Een heerlijke moment voor jezelf om tot diepe helende ontspanning te komen. Laat je meevoeren met de klanken van de schalen.
De trillingen van klankschalen op je lichaam hebben een zuiverende werking.

Wat doen klanken en de trillingen van de klankschalen met je? Liggend op je matras hoor je niet alleen de klanken maar voel je deze ook om je heen. Het is de uitnodiging om de klanken met zoveel mogelijk zintuigen waar te nemen.  De klanken van de klankschalen brengen rust, ontspanning en een leeg hoofd.

Klank heeft een groot effect op ons lichaam en geest. We luisteren de geluiden niet alleen met onze oren maar voelen ze in ons hele lichaam. Of je er nu bewust van bent of niet, je lichaam reageert op klank en trilling. Het helpt om een lichaam wat uit evenwicht is, weer terug in balans te brengen. Klanken helpen je zo om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen en kan het zelfherstellend vermogen van je lichaam zijn werk doen.

Massage

In de middag is er tijd en mogelijkheid om een massage van Maurice te ontvangen.
 Maurice geeft inmiddels 7 jaar massages en heeft brede ervaring in veel verschillende soorten massages.

Op het moment wordt er aan de hand van een kort intakegesprek afgestemd welke massage geschikt is. De massage laten ontstaan en daarbij de uitnodiging om naar het fluisteren van je lichaam te luisteren. Wat willen de verschillende sensaties je vertellen en hoe ga je ermee om. Kortom een ontdekkingsreis.

Als je hier interesse in hebt, meld het dan aan bij het boeken van de retraite! (aanmelden kan niet meer tijdens de retraite ivm de planning). Een massage van 1 uur kost 50 euro.

_DSC0154

Heerlijk eten en ruimte voor jezelf

Alles wordt omlijst met heerlijk vegetarisch eten. We zijn er trots op dat we altijd zulke goede koks hebben gehad met onze retraites! En dit jaar is dat weer het geval, Anne komt voor ons koken! Ze kookt heerlijke vegetarisch/veganistisch, super gezond en elke keer weer een klein feestje!

Tijdens de retraite ben je vrij om tijd en ruimte voor jezelf te nemen. Ben je wat moe? Dan kan je rustig een keer een workshop overslaan als je dit nodig hebt om tot jezelf te komen. Al willen de meeste mensen meestal niets missen van de geweldige workshops!

Er is dit jaar plaats voor maximaal 12 deelnemers. Dus meld je snel aan via het formulier hieronder of via:

info.yogaelements@gmail.com /  of telefoon: 06-28761413

Wat anderen van de Retraites vonden

harri review nieuwe website foto

Harri

Leraar Kundalini Yoga

"De retraite Renew to be You in 2019 is mij zeer goed bevallen. De begeleiders Jasper en Maurice hebben de omstandigheden gecreëerd voor een gevoel van veiligheid, wat ik altijd erg belangrijk vind. De yoga en de workshops werden met kunde en enthousiasme gebracht, waren uitnodigend, afwisselend, soms speels, creatief, met ruimte voor je eigen ritme. De live muziek in de ochtend door Marcus gaf een extra mooi begin van de dag. De sfeer onderling tussen de workshops door was leuk en het eten gezellig, gezond en afwisselend. Wat ik ook fijn vond was dat je buiten het programma voldoende tijd was om je eigen ding te doen."

foto ida voor website

Ida

Yogalerares, docent

"De retraite met Jasper was precies wat ik nodig had: Er echt even helemaal tussenuit zijn en tijd te hebben voor jezelf. Het programma was allesbehalve standaard. Juist de combinatie van krachtige yoga en meditatielessen, dansworkshops, natuur, beeldhouwen, livemuziek, haardvuur, sauna, heerlijk eten en fijne mensen maakten deze retraite tot een feestje! Ik verheug me op de volgende editie."

miep nieuwe website 2

Miep Verstappen

Helmond

"Ik ben al twee keer op retraite geweest in Lünebach. De eerste keer wist ik niet wat mij allemaal overkwam! Ik vond het zo spannend allemaal. Mijn tweede ervaring was het tegenovergestelde. Wat een ervaring. Het samen zijn, de rust, yoga, meditatie, klankschalen, het samen eten. Vooral de vroege ochtend yoga in de openlucht. Een fantastisch gevoel! De stilte, de fluitende vogels, de natuur. Of je in een andere wereld belandt! Dagen van geestverruiming. Je voelt je na die dagen als herboren."

Aanmelden voor Retraite: Renew to be You

De datum van de retraite in 2021 is nog niet vastgesteld. Zo snel we meer weten pas ik deze pagina aan en stuur ik een nieuwsbrief!

Wil je alvast op de short list zodat je als je als eerste wordt geïnformeerd over de retraite? Stuur dan een mailtje en ik zet je op de lijst!

info@yoga-elements.nl

 

Over Jasper Jansen

Mijn passie is om mensen te ondersteunen naar een leven in verbinding met zichzelf, vol plezier en met een open hart.

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het coachen en behandelen van mensen op fysiek en mentaal vlak. Leren om te luisteren naar jezelf en daar naar te leven is vaak een hele uitdaging. Door te leren voelen wat er nodig is, en daar actie op te ondernemen kunnen we stap voor stap een mooier leven voor onszelf creëren.