Kundalini Yoga Retraite Renew to be You: 7-10 april 2022

Vernieuw je energie!

We hebben deze retraite van december 2021 verplaatst naar april 2022 ivm de Coronaregels. Helaas! Maar we kunnen gelukkig uitkijken naar deze heerlijke retraite in het voorjaar!

Het zijn uitdagende tijden. Tijden waarin met uitdagingen op fysiek gebied en mentaal gebied. Alles gaat 24/7 door, en we hebben geen tijd om stil te staan bij hoe het nu echt met ons gaat. Om stil te staan bij wat we echt willen, wat goed voor ons is.

We gaan gewoon door zoals we altijd gedaan hebben.

Het is onze natuur om elk jaar tijd te nemen voor bezinning, voor introspectie.
Zodat we vanuit die plek kunnen voelen wat goed voor je is, en hier op het juiste moment actie op kan ondernemen.

Daarvoor is deze retraite.

Dit is wat we elk jaar nodig hebben om bij onszelf te komen, op te laden en om vanuit je hart, verbonden met je ziel, verder te gaan het nieuwe jaar in.

Uniek aan deze retraite:
- Kundalini yoga geeft diepe ontspanning, helpt met het loslaten van oude stress en oude patronen, wat ruimte maakt voor positieve, nieuwe energie!
- Tijd voor introspectie en rust.
- Creatieve workshops geven ontspanning, plezier, en verbinding met jezelf.
- Middels creatieve vrije dans voelen we vrijheid en ontspanning in ons lichaam en onze geest.
- In stilte de natuur in, stilte in jezelf, verbinding met je plek hier op aarde.
- Een kleine groep, een huiselijke sfeer, geweldige begeleiding, super gezond eten.
- Je verbonden voelen met gelijkgezinde mensen is helend en geeft energie!

Het retraite programma

Een prachtig huis in de Eifel

We vertrekken naar een prachtig familiehuis in de Eifel. Hier hebben we een heerlijke plek voor onszelf met een prachtige grote tuin. Achter de tuin loopt een heerlijk beekje (misschien voor een fijne plons in de middag), en lopen we door dan lopen we zo de prachtige natuur van de Eifel in!

In dit familiehuis deelt iedereen een mooie ruime gedeelde 2 persoonskamer, een fijne grote woonkamer om in te ontspannen, en een gezellige woonkeuken om te eten. Tijdens de vrije uurtjes kan je ontspannen in de sauna, een boekje lezen in de tuin, een wandeling maken of misschien wat tijd samen doorbrengen.

De yoga doen we in de 'grillhutte', een ruimte die van de gemeente perfect gelegen 50 meter achter het huis naast de rivier.

retraite-huis2

Ochtendyoga en mantra

ochtendyoga3

Elke dag beginnen we met de Aquarian Sadhana (ochtendyoga).
Dit bestaat uit een ochtendgebed (Japji), een uur Kundalini Yoga en een uur mantra zingen. De Kundalini Yoga helpt je om oude energie los te laten, te verbinden met jezelf, met je ziel, en met het versterken van je positiviteit en kracht.

Is kundalini Yoga nieuw voor je? Geen probleem, iedereen kan meedoen. Bij het mantra zingen worden we begeleid door Marcus Louwerse op zijn gitaar. Marcus is een geweldige gitarist en mantra zanger die je heerlijk meeneemt met het chanten. Hierdoor verbinden we met ons hart, en daardoor met onze ziel. Een waarlijk helende ervaring.

Verbinden met onze natuur

Dat wandelen gezond is voor je lichaam weten we allemaal. En je weet ook dat wandelen een positieve werking heeft op je gedachten en geest.

Vaak ben je zo druk bezig met van alles dat jezelf niet de rust ervaart om even helemaal stil te zijn. Wandelen in de stilte in de natuur geeft rust en ruimte in je hoofd.

Onderdeel is een loopmeditatie waarbij je bewust langzaam loopt. De aandacht gaat naar jezelf, je lijf, je ademhaling, je beweging of op je omgeving met geluiden en geur. Gebruik al je zintuigen en laat de natuur op je inwerken. De wandeling in stilte is voeding voor je geest, maar ook voor je lichaam. Je ervaart rust, spanning valt weg en je voelt nieuwe energie.

35881807_1601901706575839_2671027925020573696_o-2

In gesprek met klei

_DSC0168

Tijdens de retraite dit najaar geeft Maurice een bijzondere ochtendworkshop met klei. 

Aan het einde van het jaar zo tegen de zonnewende is het na de lucht en vuur van de zomer de tijd van aarde aangebroken. Klei is een heel aards materiaal. Het is een vaste substantie waar kracht voor nodig is om het te vormen.  Wanneer je boetseert worden je handen warmer, je bloed gaat sneller stromen en je lijf wordt actiever betrokken bij wat je doet.

Kleien is leuk en kan speels zijn om met je handen iets te maken. Daarnaast is het rustgevend en voedend voor je creativiteit. Je hebt na afloop ook nog een leuk element in huis. 

Het proces om van een stuk klei te maken vraagt volledige concentratie en aandacht waardoor dat het je uitgenodigd om helemaal in het moment te zijn.

We nodigen je uit om het gesprek met de klei aan te gaan.

Dansworkshop: Een duik naar binnen

In deze creatieve dansworkshop neem ik je mee op een reis naar binnen.

Een reis weg van de drukte.
Een reis naar je innerlijke stilte.
Waar de tijd stil kan staan. Waar je in het nu kan zijn.
Ik begeleid je in deze ontdekkingsreis naar binnen, waarin je liefdevol naar jezelf mag kijken, voelen wat er is, verbinding maken met alle aspecten van jezelf.
Dit geeft rust, verfrissing, en nieuwe energie!

dansen

Mantra zingen met Marcus

_DSC0083

Door mantra’s te zingen verandert onze mentale staat. Een mantra heeft een bepaalde vibratie, onze geest en lichaam reageert op deze vibratie waardoor er een verandering plaats vindt. Mantra zingen is heel erg ontspannend, verbetert ons immuunsysteem, en helpt je om te verbinden met je emoties waardoor je oude energie kan loslaten en de energie beter kan doorstromen in je lichaaam.

Mantrazanger Marcus zal ons begeleiden tijdens een heerlijke mantraworkshop.

Massage

In de middag is er tijd en mogelijkheid om een massage van Maurice te ontvangen.
 Maurice geeft inmiddels meer dan 7 jaar massages en heeft brede ervaring in veel verschillende soorten massages.

Op het moment wordt er aan de hand van een kort intakegesprek afgestemd welke massage geschikt is. De massage laten ontstaan en daarbij de uitnodiging om naar het fluisteren van je lichaam te luisteren. Wat willen de verschillende sensaties je vertellen en hoe ga je ermee om. Kortom een ontdekkingsreis.

Als je hier interesse in hebt, meld het dan aan bij het boeken van de retraite! (aanmelden kan niet meer tijdens de retraite ivm de planning). Een massage van 1 uur kost 50 euro.

_DSC0154

Heerlijk eten en ruimte voor jezelf

Alles wordt omlijst met heerlijk vegetarisch eten. We zijn er trots op dat we altijd zulke goede koks hebben gehad met onze retraites! En dit jaar is dat weer het geval, Jolène  komt voor ons koken! Ze kookt heerlijke vegetarisch/veganistisch, super gezond en elke keer weer een klein feestje!

Tijdens de retraite ben je vrij om tijd en ruimte voor jezelf te nemen. Ben je wat moe? Dan kan je rustig een keer een workshop overslaan als je dit nodig hebt om tot jezelf te komen. Al willen de meeste mensen meestal niets missen van de geweldige workshops!

Er is dit jaar plaats voor maximaal 12 deelnemers. Dus meld je snel aan via het formulier hieronder of via:

info@yoga-elements.nl /  of telefoon: 06-28761413

Wat anderen van de Retraites vonden

harri review nieuwe website foto

Harri

Leraar Kundalini Yoga

"De retraite Renew to be You in 2019 is mij zeer goed bevallen. De begeleiders Jasper en Maurice hebben de omstandigheden gecreëerd voor een gevoel van veiligheid, wat ik altijd erg belangrijk vind. De yoga en de workshops werden met kunde en enthousiasme gebracht, waren uitnodigend, afwisselend, soms speels, creatief, met ruimte voor je eigen ritme. De live muziek in de ochtend door Marcus gaf een extra mooi begin van de dag. De sfeer onderling tussen de workshops door was leuk en het eten gezellig, gezond en afwisselend. Wat ik ook fijn vond was dat je buiten het programma voldoende tijd was om je eigen ding te doen."

foto ida voor website

Ida

Yogalerares, docent

"De retraite met Jasper was precies wat ik nodig had: Er echt even helemaal tussenuit zijn en tijd te hebben voor jezelf. Het programma was allesbehalve standaard. Juist de combinatie van krachtige yoga en meditatielessen, dansworkshops, natuur, beeldhouwen, livemuziek, haardvuur, sauna, heerlijk eten en fijne mensen maakten deze retraite tot een feestje! Ik verheug me op de volgende editie."

miep nieuwe website 2

Miep Verstappen

Helmond

"Ik ben al twee keer op retraite geweest in Lünebach. De eerste keer wist ik niet wat mij allemaal overkwam! Ik vond het zo spannend allemaal. Mijn tweede ervaring was het tegenovergestelde. Wat een ervaring. Het samen zijn, de rust, yoga, meditatie, klankschalen, het samen eten. Vooral de vroege ochtend yoga in de openlucht. Een fantastisch gevoel! De stilte, de fluitende vogels, de natuur. Of je in een andere wereld belandt! Dagen van geestverruiming. Je voelt je na die dagen als herboren."

Aanmelden voor Retraite: Renew to be You april 2022

Datum: 7 april 2022 17:00 t/m 10 april 2022 17:00.

Deelnemers: 10-12.

Kosten: 549 euro inclusief btw

Mocht het niet door kunnen gaan ivm Coronaregels, dan is er volledige teruggave van de kosten. Houdt zelf rekening met de geldende regels qua vaccinatie/testen. Op dit moment mag je Duitsland binnekomen met een geldige PCR test en geldt de 2G regel voor openbare gelegenheden.

Over Jasper Jansen

Mijn passie is om mensen te ondersteunen naar een leven in verbinding met zichzelf, vol plezier en met een open hart.

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het coachen en behandelen van mensen op fysiek en mentaal vlak. Leren om te luisteren naar jezelf en daar naar te leven is vaak een hele uitdaging. Door te leren voelen wat er nodig is, en daar actie op te ondernemen kunnen we stap voor stap een mooier leven voor onszelf creëren.