Workshop: De 7 stappen naar geluk

"Happiness is your birthright"

Verbind met je ziel en volg je hart met de 7 stappen naar geluk.

Op 3 april geef ik samen met mantra zanger Marcus Louwerse een prachtige workshopdag met kundalini yoga, meditatie en mantra.

Marcus: Zingen geeft me een gelukkig gevoel. Het chanten van mantra's is voor mij heel bevrijdend; ik voel mijn keel ontspannen en voel een verbinding met mijn hart. Ik ervaar hoe helend het is om je stem te laten klinken. Het is voor mij een hele makkelijke manier om mijn gedachten tot rust te brengen, te mediteren en tot mezelf te komen. Dit wordt nog eens versterkt als je samen zingt. Wil je dit ook ervaren? Lees dan verder!

Geluk is niet iets wat je kan vinden buiten jezelf, is niet iets wat je kan bereiken door een doel te stellen in de toekomst. Wanneer je jezelf afhankelijk maakt van je mind om gelukkig te zijn, zal je het niet ervaren. Als het ene doel bereikt is heeft de mind alweer 20 andere plannetjes die nodig zouden zijn om gelukkig te zijn. ‘Als dit of dat maar zo was .... dan zou ik gelukkig zijn.’

Voor wie is deze workshop?

Deze dag is voor jou als je meer wilt leren over hoe je kan werken aan je innerlijke geluk. Daarbij werken we aan het verminderen van stress en het versterken van je levensenergie! Hierdoor voel je je weer jezelf; ontspannen, krachtiger en vrolijker!

Je hoeft niet uitgebreide ervaring te hebben op het gebied van kundalini yoga. Een redelijk gezondheid is gezien de soms uitdagende oefeningen gewenst.

De kracht van kundalini yoga

Kundalini yoga is de gebruiksaanwijzing voor het menselijk lichaam.
We gaan ervaren hoeveel effect en kracht kundalini yoga heeft op je lichaam en geest. De gereedschappen van kundalini yoga vermindert stress, vergroot je innerlijke ontspanning en verbinding en draagt bij aan een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem.

Wat gaan we doen?

Kundalini yoga

In de Kundalini Yoga worden 7 stappen onderscheiden die je doorloopt wanneer je leeft vanuit wie je werkelijk bent. Deze 7 stappen helpen je inzicht te geven hoe je geluk kan ervaren.
Het zijn zeven principes of eigenschappen die je je eigen kan maken zodat het makkelijker wordt om voor geluk te kiezen in ieder moment.

Tijdens de workshop werken we aan deze 7 principes in onszelf. Dat doen we door kundalini yoga te doen zodat je het makkelijker kan opnemen, door de stappen te bespreken en door krachtige yoga oefeningen te doen zodat je het kan ervaren.

Door daarbij veel mantra’s te zingen verandert onze mentale staat. Een mantra heeft een bepaalde vibratie, onze geest en lichaam reageert op deze vibratie waardoor er een verandering plaats vindt. Mantra zingen is heel erg ontspannend, verbetert ons immuunsysteem, en helpt je om te verbinden met je emoties waardoor je oude energie kan loslaten en de energie beter kan doorstromen in je lichaam.

 ‘De bekende formule voor geluk is: Toewijding geeft je karakter. Dat geeft je waardigheid. Dat geeft je goddelijkheid. Dat geeft je gratie. Dat geeft je de kracht om op te offeren. Dan voel je je voldaan, en zul je gelukkig zijn.’ Yogi Bhajan

Verdieping

Tijdens deze workshop verdiepen we ons in kundalini yoga, meditaties en mantra.

Kundalini Yoga noemen we wel de ‘gebruiksaanwijzing van het menselijk lichaam’. Het is een methode om onze geest en ons lichaam in optimale staat te brengen en te houden. Het houdt je geest helder, hierdoor kan je bewuster keuzes maken in het leven, het lost spanningen op, vermindert stress en geeft je de kracht en het vermogen om naar je hart te leven!

Door mantra’s te zingen verandert onze mentale staat. Een mantra heeft een bepaalde vibratie, onze geest en lichaam reageert op deze vibratie waardoor er een verandering plaats vindt. Mantra zingen is heel erg ontspannend, verbetert ons immuunsysteem, en helpt je om te verbinden met je emoties waardoor je oude energie kan loslaten en de energie beter kan doorstromen in je lichaam.

kundalini-yoga-ademhaling-workshop

Tijdens meditatie leren we onze geest te focussen, zodat de geest helder en opgeruimd is. Het helpt met het doorbreken van negatieve patronen en het loslaten van datgene dat ons niet (meer) dient. We worden meer neutraal en intuïtief, zodat je meer verbinding voelt met jezelf en keuzes kan maken die bij je passen.

De ademhaling is een fundamenteel onderdeel van yoga. Door ademhalingsoefeningen voel je meer innerlijke rust, verbeter je je gezondheid en weerstand, versterk je je concentratievermogen en voel je je meer verbonden met jezelf. Ademhalingsoefeningen zijn een effectieve manier om je zenuwstelsel en je hormoonstelsel positief te beïnvloeden.

Verbinding

Deze dag beleef je samen.
Een essentieel onderdeel van wat ons mens maakt, is dat we het leven met elkaar delen.
Verbinding is wat we nodig hebben voor een goede fysieke en mentale gezondheid.

Tijdens deze dag delen onze ervaringen, en doen we verschillende oefeningen samen.
Dit geeft meer inzichten en versterkt het effect van de oefeningen, zal je je nog meer verbonden voelen met jezelf en de wereld om je heen.
In een wereld waar steeds meer mensen alleen zijn, moeten we tijd maken voor elkaar.

_DSC0152

Praktische informatie

  • Duur workshop: 09:00 - 16:15
  • Kosten: € 75  (inclusief btw)
  • Meld je nu aan met 2 personen en betaal slechts 1 keer! 
  • Inclusief: thee, koekjes, soep met brood voor lunch
  • Deelnemers: 10-14
  • Locatie: Wettenseind 4, Nuenen (De verbindende factor)
  • Datum: Nog nader te bepalen.
  • Begeleiding: Jasper en Marcus

Voor informatie over persoonlijke ademtherapie sessies: info@yoga-elements.nl

Inschrijven voor de workshop

Over Jasper Jansen

Mijn passie is om mensen te ondersteunen naar een leven in verbinding met zichzelf, vol plezier en met een open hart.

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het coachen en behandelen van mensen op fysiek en mentaal vlak. Leren om te luisteren naar jezelf en daar naar te leven is vaak een hele uitdaging. Door te leren voelen wat er nodig is, en daar actie op te ondernemen kunnen we stap voor stap een mooier leven voor onszelf creëren.