Masterclass: Ademhaling en Kundalini yoga

Gebruik de oeroude technieken

Via je ademhaling haal je levensenergie binnen.
De gids, die je alles kan leren, alles kan geven, is je ademhaling.
Je leven is gebaseerd op de ademhaling. Maak daarom vriendschap met je ademhaling, adem bewust, gebruik je adem om je te ondersteunen in het leven!

Wil je jezelf een nieuwe start geven?
Ben je de verbinding met jezelf (een beetje) kwijt?
Wil je weer in je kracht komen te staan?
Wil je werken aan je fysieke en mentale gezondheid?

En, wil je meer leren over kundalini yoga, ademhaling en meditatie?

Dan is deze dag wat voor jou.

Je leert technieken die duizenden jaren oud zijn. Handige, krachtige technieken die je helpen om te gaan met de uitdagingen van deze tijd. Die je helpen om los te laten wat je niet nodig hebt, en je in je kracht zetten zodat je kan genieten van het leven!

De kracht van kundalini yoga

Kundalini yoga is de gebruiksaanwijzing voor het menselijk lichaam.
We gaan ervaren hoeveel effect en kracht kundalini yoga heeft op je lichaam en geest. De gereedschappen van kundalini yoga vermindert stress, vergroot je innerlijke ontspanning en verbinding en draagt bij aan een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem.

Voor wie?

Deze dag is voor jou als je ondersteuning wilt bij het verminderen van stress en het versterken van je levensenergie! Hierdoor voel je je weer jezelf; ontspannen, krachtiger en vrolijker!

Je hoeft niet uitgebreide ervaring te hebben op het gebied van kundalini yoga. Een redelijk gezondheid is gezien de soms uitdagende oefeningen gewenst.

Door kundalini yoga vergroten we onze innerlijke kracht. We zijn tot zo veel meer in staat. Stop met jezelf te beperken, ga in je kracht staan en geniet van het leven!

Wat gaan we doen?

Kundalini yoga

Kundalini Yoga noemen we wel de ‘gebruiksaanwijzing van het menselijk lichaam’. Het is een methode om onze geest en ons lichaam in optimale staat te brengen en te houden. Het houdt je geest helder, hierdoor kan je bewuster keuzes maken in het leven, het lost spanningen op, vermindert stress en geeft je de kracht en het vermogen om naar je hart te leven!

Middels kundalini yoga werken we aan de volgende onderdelen:
- Je ademhaling: In deze masterclass leer je hoe onze ademhaling ons helpt te verbinden en ontspannen. Hoe je middels een goede ademhaling jezelf gezonder maakt en je immuunsysteem versterkt.
- Het loslaten van stress: Door krachtige oefeningen en meditaties laten we onze diepe opgebouwde stress los, zodat er ruimte komt voor wat je nodig hebt!
- Je schud je innerlijke krijger wakker: Je gaat in je kracht staan. Je voelt je steviger en meer zelfverzekerd.
- Je laat je vrolijkheid opborrelen: Het leven is leuk! Sta jezelf toe te genieten en voel je speels als een kind.

Pranayma, meditatie en mantra

Onderdeel van kundalini yoga is het gebruik van pranayama's, meditatie en mantra.

Alles wat leeft hebben een balans nodig in zichzelf.
Prana refereert naar dat wat een levend wezen voeding geeft. Apana verwijst naar de afvalstoffen die moeten worden afgevoerd. Elk levend wezen moet hier balans in hebben.
Zonder Prana wordt de cel niet gevoed, maar even belangrijk is dat als een cel beperkt is in het afvoeren van afvalstoffen, dan vergiftigd hij zichzelf.

Prana komt binnen via gaswisseling en via vocht/voeding.
Apana via gas gaat bovenlangs er weer uit. Apana via water en voeding via onder.

Om prana en apana goed te laten doorstromen, moeten we zorgen dat er geen obstructies zijn in het lichaam. Met yoga onderzoeken we onze obstructies/blokkades en werken we aan een betere doorstroming ervan. We werken aan een goede doorstroming van prana en apana, om zo het functioneren van lichaam en geest te optimaliseren.

Het is dus heel belangrijk dat we de obstructies verwijderen, als dit goed gaat, dan gaat het ademen vanzelf. Als we het ongewenste verwijderen, komt er plaats voor het gewenste.

Tijdens meditatie leren we onze geest te focussen, zodat de geest helder en opgeruimd is. Het helpt met het doorbreken van negatieve patronen en het loslaten van datgene dat ons niet (meer) dient. We worden meer neutraal en intuïtief, zodat je meer verbinding voelt met jezelf en keuzes kan maken die bij je passen.

Door mantra’s te zingen verandert onze mentale staat. Een mantra heeft een bepaalde vibratie, onze geest en lichaam reageert op deze vibratie waardoor er een verandering plaats vindt. Mantra zingen is heel erg ontspannend, verbetert ons immuunsysteem, en helpt je om te verbinden met je emoties waardoor je oude energie kan loslaten en de energie beter kan doorstromen in je lichaam.

Verbinding

Deze dag beleef je samen.
Een essentieel onderdeel van wat ons mens maakt, is dat we het leven met elkaar delen.
Verbinding is wat we nodig hebben voor een goede fysieke en mentale gezondheid.

Deze dag doe je dus samen; We delen onze ervaringen, en doen de oefeningen samen.
Dit versterkt het effect van de oefeningen, zal je je nog meer verbonden voelen met jezelf en de wereld om je heen.
In een wereld waar steeds meer mensen alleen zijn, moeten we tijd maken voor elkaar.

Wanneer?

Datum: 3 april 2022 Plekken beschikbaar
Datum: 3 juli 2022 Plekken beschikbaar

Locatie: Wettenseind 4 Nuenen: De verbindende factor.
Tijd: 09:00 – 17:00
Kosten: 97,50 (inclusief thee, koekjes, soep met brood voor lunch)Deelnemers: 8-10

Voor informatie over persoonlijke ademtherapie sessies: info@yoga-elements.nl 

Inschrijven voor de workshop

Over Jasper Jansen

Mijn passie is om mensen te ondersteunen naar een leven in verbinding met zichzelf, vol plezier en met een open hart.

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het coachen en behandelen van mensen op fysiek en mentaal vlak. Leren om te luisteren naar jezelf en daar naar te leven is vaak een hele uitdaging. Door te leren voelen wat er nodig is, en daar actie op te ondernemen kunnen we stap voor stap een mooier leven voor onszelf creëren.